Tips voor het kopen van een gebruikte auto

 

Het kopen van een gebruikte auto is in de meeste gevallen niet zo eenvoudig. Wat het kopen van een gebruikte auto moeilijk maakt, is dat je hetzelfde merk en model kunt hebben, maar elke gebruikte auto is anders. Ze hebben misschien hetzelfde aantal kilometers, maar hun autogeschiedenis, hoe de eigenaar het heeft behandeld en slijtage kunnen er allemaal invloed op hebben. Volg deze 5 tips om er zeker van te zijn dat u een gebruikte auto koopt die bij u past:

Tip # 1 – Voor onderzoek uit voor je een gebruikte auto kopen gaat

Met internet is er geen excuus om GEEN onderzoek te doen voordat u fysiek naar een dealer voor gebruikte auto’s gaat. Naast het bekijken van de krantenadvertenties voor aanbiedingen van gebruikte auto’s, kunt u websites zoals Cars.com, CarsDirect.com en Edmunds.com bezoeken voor duizenden gebruikte auto’s. Dat geeft u toegang tot de grootste selectie gebruikte auto’s, omdat u zelfs op uw eigen gebied kunt zoeken. Natuurlijk, zelfs als u het in een andere staat koopt, zullen ze in veel gevallen met u samenwerken om ervoor te zorgen dat het naar uw deur wordt vervoerd.

 

Tip # 2 – Onderzoek de autogeschiedenis

Dit is absoluut essentieel. U moet ervoor zorgen dat u volledige toegang heeft tot een geschiedenisrapport van de gebruikte auto. Het maakt niet uit wat u door de huidige eigenaar of de persoon bij de tweedehands autodealer wordt verteld, u wilt bewijs. Zelfs als de auto eruitziet en rijdt alsof hij in topconditie is, is dat niet goed genoeg. Zorg ervoor dat u het VIN-nummer krijgt, meldcode auto opvragen kan en een geloofwaardige site bezoekt om een geschiedenisrapport te verkrijgen. Je kunt bij de RDW de rdw gegevens opvragen. Als er kosten aan verbonden zijn, kunt u er soms over onderhandelen waar de dealer of de eigenaar ervoor betaalt.

 

Tip # 3 – Begrijp uw financieringsopties

Als u financiering nodig heeft om de gebruikte auto te kopen, zorg er dan eerst voor dat uw krediet voldoende is. Als dit niet het geval is, probeer het dan eerst te verbeteren om een betere APR te krijgen. Houd er rekening mee dat de overgrote meerderheid van de banken alleen leningen voor gebruikte auto’s verstrekt voor een auto die niet ouder is dan 5 jaar. In veel gevallen zal een bank een hogere APR in rekening brengen voor een gebruikte autolening dan voor een nieuwe autolening. Probeer zoveel mogelijk contant geld te verzamelen om een zo laag mogelijke lening aan te gaan.