Top 5 cryptocurrencies om deze week te bekijken: ETH, XLM, ADA, XMR, CRO

Naast Bitcoin consolideren verschillende grote cryptocurrencies dicht bij hun overheadweerstanden en kunnen ze op korte termijn koopmogelijkheden bieden.

De pandemie van het coronavirus heeft de economie van de Verenigde Staten, die naar de ergste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog staart, verlamd. Om dit tegen te gaan, heeft de Amerikaanse Federal Reserve biljoenen dollars in de economie gepompt. Deze maatregelen kunnen in de toekomst leiden tot hyperinflatie. Daarom kopen beleggers goud en Bitcoin (BTC) om hun portefeuilles af te dekken.

De best gerangschikte cryptocurrency volgens marktkapitalisatie heeft geleid tot een grotere deelname van institutionele beleggers, volgens cijfers gerapporteerd door de Chicago Mercantile Exchange. Monero kopen is hierdoor mogelijk gemaakt.

In tegenstelling tot de verwachtingen van enkele analisten, is BTC na de halvering sterk gebleven en probeert het de psychologische weerstand van $ 10.000 te doorbreken. Als dat lukt, trekt het waarschijnlijk meerdere altcoins hoger. Laten we eens kijken naar de top vijf cryptocurrencies die deze week handelsmogelijkheden zouden kunnen bieden.

ETH / USD

Ether (ETH) handelt binnen het opgaande kanaal, wat suggereert dat de trend stijgt. De stieren hebben de prijs boven de neerwaartse trendlijn geduwd, die de afgelopen dagen als een sterke weerstand fungeerde.

Dit suggereert dat de stieren de beren hebben overweldigd en dat de opwaartse trend zich waarschijnlijk zal hervatten. Als de tweede gerangschikte cryptocurrency op CoinMarketCap boven de neerwaartse trend blijft, is een rally naar $ 227,097 mogelijk.

Een break boven $ 227.097 kan resulteren in een rally naar de weerstandslijn van het stijgende kanaal op ongeveer $ 240. Hoewel het exponentieel voortschrijdend gemiddelde over 20 dagen nog steeds vlak is, is de relatieve krachtindex uit de neerwaartse trendlijn gebroken, wat suggereert dat stieren een klein voordeel hebben.

Als de stieren de prijs echter niet boven de neerwaartse trendlijn houden, zullen de beren proberen deze onder de ondersteuningslijn van het kanaal te laten zinken. Als dit lukt, duidt dit op zwakte. Tijdens een pauze onder het kanaal is een daling naar $ 176,103 waarschijnlijk.

Na consolidatie nabij de neerwaartse trend, hebben de stieren een beslissende uitbraak gemaakt, wat een positief teken is. De 20-EMA loopt schuin af en de RSI ligt dicht bij het overboughtgebied, wat suggereert dat stieren op korte termijn de overhand hebben.

Daarom kunnen handelaren op het huidige niveau en bij elke hertest van de neerwaartse trendlijn kopen. De stop-loss kan op $ 196 worden gehouden en het doel aan de positieve kant is $ 227.097. Op dit niveau kunnen gedeeltelijke winsten worden geboekt en kunnen de stops op de rest van de positie hoger worden gevolgd.

Aan de andere kant, als de beren een stijve weerstand hebben met een weerstand van $ 215- $ 220, kunnen de stops hoger worden getrokken om te breken om het risico te verkleinen. De kortetermijntrend zal zwak worden als het ETH / USD-paar lager wordt dan het huidige niveau en onder de neerwaartse trend blijft.

Meer informatie over cryptocurrency: www.bitcoinexchangenederland.nl/cryptocurrency/