Het Russische Lagerhuis zal deze week wetsvoorstel over crypto-belasting overwegen

Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, zou het de belastingwetten wijzigen om digitale valuta te erkennen als een vorm van eigendom.

 

Het Russische Lagerhuis zal deze week wetsvoorstel over crypto-belasting overwegen

De Russische Doema, het lagerhuis van het land, zal woensdag wetsvoorstellen over de belasting van cryptocurrency in overweging nemen. welke cryptomunten kopen is een goede investering?

 

De regering van de Federatie kondigde in januari aan dat het wetsvoorstel delen van de belastingcode zou wijzigen om rekening te houden met het gebruik van cryptocurrency, waarbij digitale activa als eigendom worden geclassificeerd. wat is de beste bitcoin app?

 

Het wetsvoorstel introduceert de vereiste voor burgers om ontvangsten of afschrijvingen van crypto-activa aan te geven als ze het equivalent van 600.000 roebel ($ 8.184) per jaar overschrijden.

 

 

De wetgeving wordt voorgesteld uit bezorgdheid dat cryptocurrency wordt gebruikt voor belastingontduiking, het witwassen van geld en andere illegale activiteiten, aldus de regering.

Verder hebben de Russische belastingautoriteiten geen informatie over burgers die crypto-portefeuilles openen en waarvoor ze worden gebruikt, volgens de aankondiging.

Het plan om digitale activa in Rusland als een soort eigendom te erkennen, maar het gebruik ervan bij betalingen te verbieden, werd vorige zomer voor het eerst uitgezonden.